En ny funktion: Meddela viktiga nyheter genom "Notiser"!

Meddela viktiga nyheter

Spännande nyheter - nu har vi lanserat en ny funktion, nämligen att man kan sätta notiser för guider på Naturkartan!

Nu kan din organisation enkelt hålla användare informerade om viktiga nyheter och varningar genom att lägga ut notiser direkt på toppen av guidens sida, såsom eldförbud, lokala regler, och andra viktiga uppdateringar.

Denna funktion kommer att göra Naturkartans användares friluftsupplevelse ännu bättre och säkrare. Och det gör det samtidigt lättare för er att kommunicera direkt till användare på Naturkartan.

När den afrikanska svinpesten började sprida sig i Västmanland blev det ett exempel som tydligt visar vikten av denna funktion. Genom att använda notisfunktionen kunde dessa kommuner och län snabbt nå ut genom Naturkartans kanaler och meddela friluftsentusiaster som planerade att besöka området om den aktuella situationen och de gällande reglerna. Detta möjliggjorde en snabb och effektiv kommunikation som var avgörande för att begränsa smittspridningen.

Checka in Fagerstas guide för att se hur de har gjort.

För att lägga till en notis på er guide

  1. Gå in på er guide

  2. Klicka på kugghjulet och välj “Redigera guide”

  3. Scrolla ner till “Guide Notis”, och fyll i text, länk address, och vilken typ av notis det är (detta avgör färgen på notisen).

  4. Klar! Glöm inte att ta bort notisen när det inte är relevant längre. Det går enbart att ha en notis i taget. Däremot kan ni länka till en artikel/nyhet på Naturkartan där ni lyfter flera saker.

Hör gärna av er till oss om ni har några funderingar!

/ Teamet på Naturkartan