Ny Kluster-funktion visar all information på kartan

Alla “naturkartor” (appar) i app-store har uppdaterats med ny funktion som klustrar all information på appens förstasida.

Ny Kluster-funktion visar all information på kartan

Ny Kluster-funktion visar all information på kartan

Genom att klustra informaton, kan vi nu visa alla platser, leder och områden på kartan på appens förstasida, i stället för bara den information man hade valt ut. Funktionen ger användaren en bättre överblick av allt som guiden har att erbjuda, och gör navigeringen via kartfunktionen både snabbare och enklare. Så när kartan är utzoomad har funktionen klustrat ihop ett antal platser, leder och områden till en punkt, med tydlig markör om att punkten rymmer ett större utbud underliggande kartpunkter, som visas när användaren zoomar in kartan. I samband med den nya funktionen har vi passat på göra kartupplevelsen ytterligare lite snabbare.

Några andra små förbättringar är att alla nyheter, evenemang och artiklar nu visas, istället för bara fem stycken som tidigare. Den sk writern för dessa funktioner har också förbättrats med sk “markdowns” som gör det möjligt att skapa texter med fet stil, punktlistor och länkar.

Vidare så har vi gjort en del uppdateringar under våren i syfte att förbättra tjänstens prestanda generellt sett, något som vi kommer att fortsätta att arbeta med under hösten, då såväl kunder som användare blivit många fler under relativt kort tid.

Naturkartan används nu av ca 30 kommuner och länsstyrelser och organisationer som sammantaget har publicerat 4000 platser, leder och områden, 14 000 bilder, miljontals geopunkter (eftersom varje led/område kan vara flera 1000 punkter), vilket kräver en löpande uppgraderingar vad gäller tjänsten prestanda, för att den ska vara fortsatt snabb och funktionell, berättar Emil Hellström, produktägare.