30% fler besök på Naturkartan

Trots att sommaren bjöd på minst sagt varierande väder, har det inte hindrat friluftsentusiaster från att utforska naturen. Antal besök på Naturkartan ökade med hela 30% under juni-augusti jämfört med föregående sommar. Från 1 miljon till 1,3 miljoner besök.

Antal besök på naturkartan ökade med 30% under sommarens tre månader

Statistiken ger oss ytterligare en indikation på att trenden för friluftsliv fortsätter att peka uppåt och att människor från både när och fjärran gillar att utforska den vackra svenska naturen. Men också att våra huvudmän lyckats göra informationen om Sveriges natur och friluftsliv mer tillgänglig och användarvänlig med hjälp av Naturkartan.

Nu kan vi ju inte säkert veta i vilken utsträckning dessa digitala besök verkligen resulterat i fysiska besök, men i vår dialog med huvudmännen så verkar ökningen ha avspeglat sig i naturen.

Vi får hela tiden feedback på att Naturkartan har blivit en pålitlig följeslagare för de som vill hitta de bästa platserna för vandring, cykling, fiske, och mycket mer. Och det är glädjande att få vara med att bidra till att fler och fler människor upptäcker naturen.
— Alba Dogani, Head of Support på Naturkartan

Den ökade trafiken på Naturkartan indikerar inte bara att människor är ivriga att upptäcka naturen, utan också att vår plattform möter deras behov på ett effektivt sätt. Vi är stolta över att vara en del av friluftslivets tillväxt och ser fram emot att fortsätta stödja våra användare i deras äventyr i naturen, i samverkan med huvudmännen för Sveriges natur och friluftsliv.

Tillsammans kan vi göra den kommande säsongen ännu mer minnesvärd och givande för alla inblandade.