Om oss

OutdoorMap AB erbjuder mobila och webbaserade tjänster i syfte att främja friluftslivet för både privata och professionella utövare.

Den populäraste tjänsten heter Naturkartan. Naturkartan är en modernt utvecklad friluftsguide för webb och mobil, som används av företag och myndigheter för att inspirera och vägleda folk till ett rikare friluftsliv.

Tjänsten fungerar som ett modernt alternativ till broschyrer och enkla webbsidor för att tillgodose invånarnas önskemål om att hitta ut i naturen.

Företaget grundades 2013 av Emil Hellström och Kristofer Björkman; båda kända för sitt framgångsrika entreprenörskap och brinnande intresse för friluftsliv.

Team

Vi som jobbar med naturkartan har ett stort intresse för såväl friluftsliv som utveckling av applikationer för webb och mobil. Vi drivs av att förändra till det bättre. Och viker oss inte en tum när vi ser möjligheterna.

 
team-emil.jpg

Emil Hellström
co-founder

Entreprenör med passion för produktutveckling. Med 15 års erfarenhet av Sveriges största sajter inom friluftsliv, som vd för Utsidan.se, ansvarig för Inatur.se och nu som grundare av Naturkartan.se och Outdoormap.com. Grundade och var chefredaktör för Filmtidningen Ingmar. 

Mobil: +46 (0)70-5 58 97 87
Epost   LinkedIn  Twitter  

team-kristofer.jpg

Kristofer Bjorkman
co-founder

En extrem-sportare. Totalt orädd. Nöjer sig sällan. Går ofta ett steg längre än andra. Ibland på fel väg. Men därför så rätt. Älskar utmaningar. Gärna i naturen. En sann entreprenör som grundat sport- och äventyrstidningen Edge Sports Magazine, Spray.se, Mrjet.com, SF-anytime.com, TV4 WebbTV, och senast Mynewsdesk.com.

Mobil: +46 (0)70-775 89 92
Epost  Blogg  LinkedIn  Twitter  Facebook

team-johannes.jpg

Johannes Leuchovius
Designer

Erfaren webbdesigner med stor passion för naturen, skateboarding och stora katter. 

Epost   Dribbble  Twitter  

 

Max Rudberg
Designer

Visuell gränssnittsdesigner som strävar efter att designa produkter som förändrar människors liv till det bättre.

Webbsida   Twitter  

 

Jonatan Heyman
Utvecklare

Full-stack-utvecklare, som förutom programmering gillar klättring, matlagning och popmusik. Driver många olika webbtjänster, så som longitude.me, postnummer.me, boutiquehotel.me, och locust.io. Är med i teamet som frilansande webbutvecklare.

 
 

Bakgrund

Friluftslivet är en av Sveriges största folkrörelser. I princip alla svenskar utövar någon friluftsaktivitet. Branschen är gigantisk med en omsättning på 75 miljarder kronor. Och mycket pekar på att det är lika omfattande i andra länder. Bara i USA omsätter friluftslivet enorma 646 miljarder dollar, betydligt mer än hela den amerikanska bilindustrin (lyckligtvis).

Samtidigt så är friluftslivet ett av de mest fragmenterade och oorganiserade branscher som finns. Det finns exempelvis ingen bra sammanställd friluftsguide till branschens samlade utbudet av aktiviteter, områden, platser, leder, utrustning m m.

Så om du är sugen på friluftsliv, så kan du flacka omkring i timmar på webben utan att få någon bra vägledning. 

“Hur kan något som är så viktigt för så många människor vara så dåligt organiserat otillgängligt?” Det undrade webbentreprenörerna och friluftsentusiasterna, Kristofer Björkman och Emil Hellström, och grundade OutdoorMap 2013 med med visionen om att skapa världens bästa friluftsguide i syfte att ge urbana människor bästa möjliga förutsättningar att upptäcka, planera, och leva ett aktivt friluftsliv i samklang med naturen.

 

OutdoorMap AB

Besöksadress: Birger Jarlsgatan 58
Stockholm, Sweden

Tel: +46-(0)70-775 89 92
Epost: kristofer@outdoormap.com
FB page: outdoormap
Twitter: outdoormap