Kolla in Naturkartans nya kontrollpanel

Snart lanseras den nya efterlängtade kontrollpanelen (även kallad dashboard på engelska) som ska ge er bättre möjlighet att hålla koll på all er information och data, men också bättre förutsättningar att följa allt som händer på era sidor på Naturkartans webb och app, samt i de kanaler som är kopplade till Naturkartan.

För er som inte känner till denna del av tjänsten, är “kontrollpanelen” själva navet i er kommunikation på Naturkartan. Där finns all information och data som ni har importerat, redigerat och publicerat på tjänsten, men också information om allt som händer på era sidor. 

Inte helt olikt såsom det är idag, men skillnaden är att den nya versionen är så otroligt mycket mer användarvänlig och intuitiv. Så om ni tyckte det var ok att jobba i den förra, så hoppas vi att ni kommer ha svårt att slita er från den nya :-)

Kontrollpanelen hittar ni under “Mina organisationer > Visa”. Logga in och testa redan nu (om den inte har hunnit lanseras, ha lite tålamod…).

Vi har tagit till oss av er feedback och använt den som vägledning för att skapa en mer intuitiv och användarvänlig upplevelse.
— Alba Dogani, Supportansvarig / Naturkartan

Det bästa med den nya kontrollpanelen är att den gör det mycket enklare för er redaktörer att hitta och interagera med er data.

Först och främst har vi förbättrat layouten så att ni snabbt och enkelt kan hitta de funktioner ni behöver. Nu kan ni enkelt komma åt era artiklar, turförslag, nyheter och evenemang. Ni kan även tydligt se om ni har fått frågor, recensioner och felrapporter, med röda notiser när ni har fått något nytt. Ni kan också skapa nya objekt eller göra en export av er data direkt från sidan.

På översiktslistan kan ni enkelt se vilka objekt som är opublicerade, och nu även vilka språk som är publicerade. Ni kan se objektets bild, kategori samt när det skapades och uppdaterades. Vi har också infört en ny funktion som gör det möjligt för er att redigera era objekt direkt från kontrollpanelen. Detta innebär att ni inte längre behöver navigera till varje enskild sida för att göra ändringar. Ni kan enkelt uppdatera och anpassa era objekt direkt på översiktssidan, vilket sparar er tid och gör er arbetsprocess smidigare. Ni kan fortfarande sortera listan precis som tidigare.

Vi hoppas att den nya kontrollpanelen kommer att göra ert arbete som redaktörer betydligt roligare och enklare, så att ni kan fokusera er på att skapa och publicera kvalitativt innehåll, samtidigt som ni har full kontroll över er organisations data och aktiviteter.

Alla former av feedback välkomnas

Tack för ert fortsatta stöd och stora engagemang!