4 tips från supporten: Så maxar du vinterupplevelsen på Naturkartan

Vintern är här och det är hög tid att klä er information och guide i vinterskrud. Vi har flera funktioner för administratörer som gör det enkelt att anpassa guiden för vinteraktiviteter och på så sätt skapa en mer relevant och bättre upplevelse för användarna. Här är några spännande funktioner som ger möjligheter du inte får missa!

1. Vintriga Bilder

Gör er guide på Naturkartan mer lockande under vintern genom att komplettera sommarbilderna med vinterbilder. När vintersäsongen är slut, så skiftar systemet automatiskt över till sommarbilderna igen. 

  • Guidens framsida är en bild som kan bli mer vintrig. Gå till "redigera guide" i kugghjulet och under fliken "grundläggande information" kan du enkelt lägga till en vinterbilder 

  • Du kan också lägga till vinterbilder på era leder som passar för vintersäsongen. Ställ även in om bilden ska synas enbart under vintern eller året om. Datum för “Vinter” ställs in automatiskt 1 Dec- 28 feb, men kan ändras i inställningarna under Redigera Guide (Galleri Inställningar).

2. Snabblänkar och Kategorier för Vinteraktiviteter

För att underlätta för användare att hitta vinteraktiviteter, bör ni ändra era snabblänkar från sommar till vinteraktiviteter, som exempelvis "badplatser" till “grillplatser”. Lyft fram pulkabacker, skridskor, skid- och skoterspår genom att skapa snabblänkar till dessa kategorier.

Dessa vinteraktiviteter kan även lyftas som utvalda kategorier i er guide. Lägg till eller ändra kategorier genom att gå till "redigera guide" och sedan "översikt" och "grundläggande information". Där väljer ni aktiviteter både för snabblänkar och kategorier.

3. Spårstatus och Contributors

Upptäck vår spännande "Spårstatus"-funktion! Ge användare den senaste informationen om förhållandena på era spår och leder så att de kan planera exempelvis sina skidturer på ett bättre sätt. Administratörer kan uppdatera spårförhållandena och bjuda in "contributors" som skidklubbar och föreningar för att uppdatera spårstatus på leder. Kontakta oss för att aktivera funktionen.

Se demo!

4. Miniguider och Artiklar

Paketera era vinteraktiviteter i miniguider och artiklar! Skapa en miniguide för alla pulkabackar i kommunen, eller skriv en artikel om de bästa platserna för  längdskidåkning. Närmast oändliga möjligheter väntar!

Se demo!

Ge er Naturkartan-guide en vintermakeover med dessa enkla steg och skapa en ännu mer tilltalande och användarvänlig plattform för alla vinteräventyr!