Grattis! Nu har alla i Huddinge en naturkarta i fickan

I dag lanserade Huddinge sin naturkarta för mobilen! Och sällar sig därmed till den underbara skara natur och friluftsentusiaster som strävar efter att göra sin information om sitt friluftsliv så informativt, inspirerande, tillgängligt och vägledande som möjligt för allmänheten. 

Kommunen skriver i ett pressmeddelande att det ska vara enkelt att se var man befinner sig i naturen och vad som finns i närområdet att upptäcka. Deras karta (app) är såklart kostnadsfri och innehåller information om vandringsleder, badplatser, utsiktstorn, fiskesjöar och fornminnen.

Tjänsten är full av spännande läsning om Huddinges växter och djur. Man kan kommentera och dela platser och få utflyktstips direkt till telefonen.

Vi arbetar för att fler ska ta sig ut i naturen. Naturkartan är ett sätt att lyfta fram våra tillgänglighetsanpassade leder, t.ex. Orlångens strandpromend invid sjön Orlången som invigdes i juni
— säger Jörgen Skagerdahl, natur- och gatudriftschef vid Huddinge kommun

Tanken är att man ska fylla på med mer information allteftersom.  Fler naturområden och fler kulturella utflyktsmål. Men redan nu upplevs guiden som riktigt matig. 

Huddinge är landets främsta naturkommun, bara en kvarts resa ifrån Stockholm. Naturkartan blir ett nytt sätt att få fler att upptäcka och njuta av kommunens naturrikedomar
— säger Christian Ottosson (C), kommunalråd och ordförande i Natur- och byggnadsnämnden

Ladda ned Huddinges fina naturkarat för Iphone och Android.