Nytt på Naturkartan hösten 2022

Naturkartan har utvecklats mycket positivt under hösten. Bortsett från det tunga bytet av statistik- och analystjänst, som vi redan skrivit om, så har en del nya funktioner tillkommit och befintliga förbättrats.

Men eftersom vi fortfarande befinner oss i ett intensivt utvecklingsskede, så vill vi avvakta med att berätta om allt som har hänt. Men bara för att nämna några exempel, så har den nya karttjänsten nu även implementerats på tjänsten för inbäddade kartor samt på Naturkartans externa webbplatser som ex Västervik Outdoor och Vänerleden.

Publiceringsverktyget har fått en ny “editor” som gör beskrivningarna så mycket bättre.
— Alba Dogani - Head of Support på Naturkartan

Publiceringsverktyget har fått ny sk “editor” (EditorsJS), som nu skapar helt nya och förbättrade möjligheter till formatering av text, bild, etc i textfälten.

Ni har även fått bättre möjligheter att bättre organisera ert administrativa team på Naturkartan, som att själva bjuda in och ta bort administratörer, och bestämma vilken typ av roll de ska ha.

Lagom till vintern finns nu även möjlighet att sätta status på spår och leder. T ex kan man delegera möjligheten för skoter- och skidklubbar att själva sätta en status (tidsangivelse) när spåret sladdats / spårats; nyligen eller en viss tid. Spåret kan även stängas.

Men som sagt - vi återkommer med mer utförlig redogörelse för allt nytt inom kort. Håll ut!