Nu finns det LONA-pengar till digital friluftsguide igen - här är mallen som gör det enkelt att söka

Efter 2019 års ekonomiska härdsmälta som så olyckligt satte käppar i hjulen för nästan samtliga behjärtansvärda LONA-ansökningar, finns nu äntligen LONA-pengar att söka till en digital natur- och friuftsguide.

Här har ni mallen som gör det enkelt att söka, och som ökar era chanser att få ansökan beviljad.

LonaLogo%3ANK.001.jpg

Naturkartan har talat med Veronica Axelsson, nationell LONA-samordnare på Naturvårdsverket, som menar att LONA-budgeten förvisso ännu inte är fastställd för 2020, men att hon räknar med att budgeten för ordinarie LONA kommer att ligga i nivå med ett normalt år vilket betyder ca 50-54 miljoner kronor. Och understryker därför att “det finns all anledning att söka bidrag för LONA-projekt år 2020”!

Det finns all anledning att söka bidrag för LONA-projekt år 2020
— Veronica Axelsson, nationell LONA-samordnare på Naturvårdsverket

De kommuner som vill söka pengar till en digital natur- och friluftsguide på Naturkartan webb och app, ni är helt rätt ute. Nästan alla kommuner har fått del av LONA sedan starten 2004. Hälfen av alla LONA-pengar har senaste åren gått till att främja friluftslivet. Och alla kommuner som har sökt LONA-bidrag för Naturkartan har fått ansökan beviljad (åtminstone fram till ödesåret 2019).

Så skynda att söka nu. Sista ansökningsdagen är den 1 december.

Naturkartans mall gör ansökningen enklare

För att göra det ännu enklare att söka pengar till Naturkartan, har vi tagit fram en mall, som många kommuner redan använt sig av med stor framgång.

Gör så här:

Klart!

Kort om LONA

Syftet med den lokala naturvårdssatsningen (LONA) är att främja kommunernas och andra lokala aktörers naturvårdsarbete. LONA-bidrag ska stimulera kommunernas långsiktiga naturvårdsengagemang och ge möjlighet att satsa lite extra på naturvård och friluftsliv.

Ansökan om bidrag för nya LONA-projekt måste göras senast till den 1 december 2019 och beslut meddelas under våren 2020.

Så om din kommun är intresserad av att få en egen digital natur- och friluftsguide för både webb och app - sök LONA nu! Vi hjälper er med hela processen.

Mer info om 2020-års LONA.