Ny reseplanerare gör det enklare att hitta ut i naturen

Naturkartan har lanserat en reseplanerare som gör det enklare för både invånare och besökare att hitta ut till naturen med kollektivtrafik. Tjänsten bygger på öppna gränssnitt från Samtrafiken/Trafiklab och har utvecklats efter en idé och beställning av Länsstyrelsen i Västerbottens län.

Med tjänsten kan användare enkelt kolla upp hur de på smidigast sätt kan ta kollektivtrafik till den led, plats eller område som användaren vill besöka. Användaren väljer helt enkelt en startplats eller sin nuvarande position (slutpositionen är redan markerad som destinationen) och söker. Sökresultatet visar olika alternativ för de valda hållplatserna. Användare kan också enkelt byta hållplatser via att klicka på de närliggande punkterna, ifall de t.ex. vill ha en hållplats som är närmare en annan del av leden. När man har valt ett alternativ får man upp ett turförslag med mer information, såsom namn, hur många stopp, vilket bolag osv.

Blev positivt överraskad idag när jag såg att ett trafikinformationssystem hade lanserats på naturkartan. Väldigt kul och bra för alla friluftsanvändare!
— Evelina Widerberg, fritidssamordnare på Gävle kommun

Systemet lanserades som betaversion den 29 januari och kommer att vidareutvecklas efter hand. Tjänsten kan fungera bättre i vissa delar av landet och sämre i andra.

Maila gärna er feedback till emil@outdoormap.com.