Bädda in Naturkartan på din egen webbplats

Image 2019-10-31 at 5.57.21 PM.png

Nu kan du “bädda in” Naturkartan på din egen webbplats. Lika enkelt och smidigt som att bädda in vilket youtube-klipp som helst. Bara att klippa och klistra.

Västerbotten läns länsstyrelse har exempelvis valt att bädda in några av länets vandringsleder och stugor på sin webbplats. Men det går såklart att bädda in vilket urval av aktiviteter och/eller faciliteter som helst.

screencapture-lansstyrelsen-se-vasterbotten-besok-och-upptack-vandringsleder-html-2019-10-31-17_53_00.png

Principen är enklast tänkbara:

  • Välj den kartvy du vill bädda in.

  • Klicka på knappen* för inbäddning för att öppna “editorn” med en den inbäddade html-koden, som alltså genererats av Naturkartans webbplats.

  • Kopiera och klistra in inbäddningskoden på din egen webbplats.

Klart!

När du klistrar in den inbäddade html-kod på en sida på din webbplats, är det som att placera ett fönster, som visar innehållet från Naturkartan, på den sidan.

Att bädda in html-kod från tredje part, är ett bra sätt att snabbt och lätt implementera komplex information som exempelvis kartor.
— Emil Hellström, CPO Naturkartan

Den inbäddade tjänsten omfattar hela kartvyn med såväl lista som filter, och all annan kringfunktionalitet som val av kartlager, mätverktyg, print-funktion, hitta min plats, m fl. Men med editorn kan du ställa in vilken typ av funktionalitet du vill att den inbäddade kartan ska ha.

Naturkartans editor för inbäddning, med alla dess inställningar.

Naturkartans editor för inbäddning, med alla dess inställningar.

*OBS! För tillfället så är det bara Naturkartans super-administratörer som kan generera inbäddad kort för de intressenter som önskar. Men så fort vi ser att tjänsten får fotfäste, så kommer vi att släppa den fritt.