All time high!! 700 000 unika användare sen årsskiftet.

Naturkartan slår alla tidigare besöksrekord! Sen årsskiftet har Naturkartan.se (webben) haft nära 700 000 unika användare, som tillsammans kikat på dryg 2,1 miljoner sidor. Det är en ökning av antal användare med 180% jämfört med föregående år. Därtill har apparna ca 300 000 nedladdningar och en trafik som vida överstiger webbens.

Knappt 700 000 användare sen årskiftet. En ökning med 180% jämfört med föregående år.

Knappt 700 000 användare sen årskiftet. En ökning med 180% jämfört med föregående år.

Trots att vi ännu inte har fått till en samverkan med alla kommuner och länsstyrelser som planerat, och således inte heller har kunnat tillgängliggöra stora delar av Sveriges natur- och friluftsområden, så har Naturkartan blivit Sveriges i särklass mest använda natur- och friluftsguide.

Det mesta tyder på att de digitala vägledande medierna helt enkelt har gjort såväl naturen som friluftslivet både tillgängligare, tryggare och roligare.

Det råder inga som helst tvivel på att den kraftiga ökningen delvis har med Coronaepedemin att göra, då hockey-klubba-effekten inträffade ungefär samtidigt som samhället stängdes ner. Men som tidigare blogginlägg antyder, så är det förmodligen inte hela sanningen. Kanske var det bara droppen som fick bägaren att rinna över?

Av vår egen medlemsundersökning att döma, så ser vi ett ökat behov av digital information och naturvägledning, vilket ser ut att avspegla sig även i andra studier, däribland Naturvårdsverkets nationella undersökning “Friluftsliv 2018”.

Det mesta tyder på att de digitala vägledande medierna, i synnerhet de mobila enheterna, med offline-stöd, etc, helt enkelt har gjort såväl naturen som friluftslivet både tillgängligare, tryggare och roligare.