Så skapar du en led

Att lägga till en led är i princip lika enkelt som att lägga till en plats. Fälten att fylla i, och inställningarna att göra, är desamma som för platsen.

Börja med det mest elementära:

  • Namn

  • Geodata

  • Kopplade platser

  • Kategori

  • Beskrivning

  • Bilder

  1. Geolokalisering: Du kan antingen ladda upp en fil med ledens koordinater, eller rita in leden på kartan.

    Om du väljer att ladda upp en fil med ledens koordinater, dyker leden upp som ett pärlband på kartan. Systemet stöder filformat som KML och GPX.

    Om du väljer att rita in leden på kartan, så klickar du på pennan (redigeringsläge), och klickar på kartan. Du avslutar leden genom att klicka på sista punkten igen. Du kan redigera leden i efterhand. Kika in videon för tips på hur du redigerar.

  2. Under “Översikt” kan du redigera leden genom att klicka på pennan. Du kan skapa nya punkter genom att klicka på en av de två vita punkterna. Du kan ta bort punkter genom att högerklicka på punkten och välja “radera punkt” eller backsteg på tangentbordet.

  3. I kartan under “Översikt” dyker närliggande områden, leder och platser upp.

    Koppla närliggande områden, leder och platser, till den nya platsen, genom att först välja ”handen” och sen klicka på de ställen du vill koppla, så att ikonerna blir orange. Eller genom att klicka för platserna i listan under kartan. Du kan öka radie för att visa fler närliggande platser.

    4. Fyll i övrig information som kategori, färg, längd, beskrivning, och bild m.m.

Om du har flera leder så kan du också lägga upp genom att välja “Uppladdningar” i menyn under kugghjulet.