Så skapar du listor med kopplade platser

Lista med kopplade platser

Här nedan i videon går vi igenom hur du skapar en lista med kopplade platser. Checka även in vårt blogginlägg om hur du skapar en miniguide för mer information om miniguider och dess olika format.

Det andra formatet av listan är en lista med platser PLUS närliggande platser som är kopplade till dem. Till exempel så vill du kanske visa en längre vandringsled, men även alla kopplade platser som toaletter, vindskydd, caféer och boenden. Eller om du vill visa upp ett helt område, till exempel en ö, friluftsområde osv. 

En lista med kopplade platser kan vara fördelaktigt av flera skäl. För det första får användaren komplett information om vad som finns runt platsen. För det andra uppdateras listan automatiskt när du lägger till nya platser i framtiden, till exempel en toalett eller ett café.

Så länge de nya platserna är kopplade till leden eller platsen som finns med i listan, så läggs de automatiskt till. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att uppdatera listan i framtiden, utan kan lägga till nya platser och vara säker på att de kommer att visas.

Exempel på lista med kopplade platser (miniguide):

För att skapa en lista med kopplade platser, kika in videon ovan eller följ dessa instruktioner:

  1. Öppna en av platserna som ska vara med på listan. Tryck på kugghjulet och välj “Lägg till miniguide”. 

  2. Här kan du redigera namn, bild på omslag, beskrivning och kategorier om du vill.

  3. Lägg till de andra platserna till miniguiden genom att trycka på spara (bokmärket) och välj den miniguidens namn i listan. 

Nu har du en lista med kopplade platser som syns under “miniguider” i menyn.

Detta är hur du skapar en miniguide på Naturkartan! Hör av er om ni behöver hjälp på support@outdoormap.com så hjälper vi er gärna.