Så skapar du Turförslag

Miniguide i form av ett turförslag

Här nedan i videon går vi igenom hur du skapar ett Turförslag. Checka även in vårt blogginlägg om hur du skapar en miniguide för mer information om miniguider och dess olika format.

 Formatet för Turförslag är likt en artikel och är tänkt att vara som ett sätt att paketera rutter i både text, bild, och en karta som visar ett urval av de områden och leder som omfattas av turen. Här finns således gott om utrymme att beskriva turförslaget enligt alla konstens regler, med både bilder, texter i olika formateringar, och med en vägledande karta som en viktig komponent. 

Detta format passar det mesta; alltifrån förslag på flera dagars vandring, eller ett urval av platser som badställen, grillplatser, osv. 

Turförslag behöver du uppdatera manuellt, d v s om du lägger till en ny badplats på Naturkartan, som du även vill ha med i turförslaget, så behöver du även lägga till det i sistnämnda.

Exempel på turförslag:

Klicka på länkarna för att se några exempel på hur turförslag kan se ut.

Förslag på turer:

Urval av platser:

För att skapa ett turförslag, kika in videon ovan eller följ dessa instruktioner:

Klicka på kugghjulet från inuti guiden och välj “Turförslag”

  1. Tryck på “Lägg till Turförslag”. Här kan du lägga till rubrik, huvudtexten, bilder, kategorisering osv. 

  2. För att lägga till platser till kartan söker du på dina platser under “Relaterade platser” nästan längst ner:

  3. Tryck på “ändra” för att spara. Du kan se ditt turförslag antingen i menyn på din guide som heter “miniguider” eller genom listan under “Turförslag” i menyn på kugghjulet.