Ny undersökning: 93% nöjda kunder
Hela 93% av Naturkartans kunder säger sig vara nöjda eller mycket nöjda, med hänvisning till företagets årliga kundundersökning, där 52 av de drygt 80 kunderna tog sig tid att delta.
Bland respondenterna fanns såväl kommuner, Länsstyrelser som Regioner och destinationer, relativt jämt fördelade över landet.
Även betyget för support och bemötande blev överväldigande positivt. Närmare 60% tycker att vi har skött oss mycket bra, drygt 20% bra, och 20% ok. Och i princip alla kunder (utom en) tycker att Naturkartans tjänster är prisvärda.
Av de många kommentarerna att döma finns emellertid fortfarande mycket att förbättra inom i stort sett alla områden.
“Alla använder Naturkartan för att göra informationen deras natur och friluftsliv mer tillgänglig och användbar för såväl allmänhet som besökare”
Glädjande nog korrelerar i alla fall Naturkartans syfte mycket väl med våra kunders ambitioner och önskemål.
Alla använder Naturkartan för att göra informationen deras natur och friluftsliv mer tillgänglig och användbar för såväl allmänhet som besökare. Och tjänsten bedöms tillgodose deras behov i den frågan. Kunderna sätter stort värde på de funktioner som främjar samverkan mellan dem och andra intressenter.
De tycker det är viktigt att vara en del av Naturkartans regionala- och nationella friluftsguide, i synnerhet mobil-appen, då de bedömer att användarna uppskattar dessa tjänster.
På det stora hela bedömer kunderna att deras målgrupp anser Naturkartan vara en bra tjänst.
När kunderna väl har tagit fram sina guider (webb och app) jobbar dem sporadiskt med tjänsten. En majoritet (62%) av kunderna säger sig använda Naturkartans publiceringsverktyg (CMS) ca 2 - 9 timmar per månad. Drygt 20% mindre än så. Många (ca 10%) har av förståeliga skäl ingen riktigt koll nedlagd tid.
Arbetet handlar uteslutande om att lägga in nya platser eller redigera befintliga. Tyvärr publicerar väldigt få kunder nyheter, artiklar och evenemang. Lite oklart varför. Och såklart något vi behöver förstå anledningen till.
De flesta (57%) tycker i alla fall att publiceringsverktyget är såväl användarvänligt som funktionellt och mångsidigt. Men över 40% tycker bara det är ok. Även här finns stora möjligheter till förbättringar.
“ Störst intresse av att få tillgång till Länsstyrelsens alla reservat”
De mervärdestjänster som respondenterna visade absolut störst intresse för, var att få tillgång till Länsstyrelsens alla reservat, med alla dess stigar och platser, utförligt beskrivna med text, bild, att användas i kommunikation med användaren. Över 70% var mycket intresserade av detta.
I övrigt visade sig kunderna vara mycket intresserade av att få sina naturkartor inbäddade på sina egna webbplatser, och mer statistik för hur tjänsten används.
Du kanske också är intresserad av dessa
Visa merFördubblat anslag till friluftsorganisationer otillräckligt - 49 miljoner saknas
I år ansökte 29 friluftsorganisationer (medlemmar i Svenskt Friluftsliv) om ett statsanslag på total…
Är analog navigering verkligen säkrare än digital?
Många djupt aktade organisationer som arbetar för och värnar om fjällsäkerhet menar att den traditio…
50 nya miljoner till organisering av vandringsleder - även digitala
Om du representerar en offentlig regional eller nationell aktör som har (eller vill ta) rollen som r…