Naturkartans app - snart ännu bättre - ny version på gång
Naturkartan befäster sin “mobil first”-strategi med en ny version av mobil-app. Snart i var mans ficka.
Svenskarna är ett av världens mest digitala och uppkopplade folk, där den smarta mobilen nu fixar de flesta av våra bestyr, och därför också blivit en helt oumbärlig del av våra liv. Faktum är att i princip alla (92% +12 år) har en egen “smartphone” idag och använder den flera timmar om dagen, inte sällan på bekostnad av desktop-datorn.
Många fler surfar dagligen på mobilen på bekostnad av datorn
Detta har fått allt fler aktörer som idag erbjuder digitala tjänster för webb och mobil att jobba enligt "mobile first"-strategin som innebär att man utformar och optimerar sin webbplats och andra digitala tjänster främst för mobila enheter, istället för att utgå ifrån desktop-datorn.
“Drygt 70% av Naturkartans webbtrafik äger rum i mobila enheter”
— Naturkartan
Naturkartan är inget undantag. Tjänsten har ca 330 000 aktiva app-användare och två miljoner webbanvänderare, där ca 70% av webbtrafiken kommer från mobila enheter. Med andra ord - Naturkartan används framför allt i mobilen, som så många andra digitala tjänster.
Detta är ett av skälen till att vi fortsätter att satsa på Naturkartans mobil-app, som är en sk native-utvecklad applikation vilket betyder att den är kodad specifikt för mobiltelefonernas operativsystem IOS och Android, för att på så sätt ge användaren bästa tänkbara användarupplevelse, både vad gäller prestanda och funktionalitet.
Till att börja kommer nästa version av appen framför allt präglas av en re-design, som speglar webbplatsen, därtill kommer även data och information hämtas från ett nytt API som sammantaget kommer att förbättra användarupplevelsen och prestandan, men också lägga grunden till ny funktionalitet framöver.
Kolla in några skärmdumpar av nästa version av Naturkartans mobil-app!
Du kanske också är intresserad av dessa
Visa merFördubblat anslag till friluftsorganisationer otillräckligt - 49 miljoner saknas
I år ansökte 29 friluftsorganisationer (medlemmar i Svenskt Friluftsliv) om ett statsanslag på total…
Är analog navigering verkligen säkrare än digital?
Många djupt aktade organisationer som arbetar för och värnar om fjällsäkerhet menar att den traditio…
50 nya miljoner till organisering av vandringsleder - även digitala
Om du representerar en offentlig regional eller nationell aktör som har (eller vill ta) rollen som r…