Naturkartan - nya samarbeten och nu även som Android-app
Det var ett tag sedan det senaste blogg-inlägget. Mycket har hänt sedan sist men tyvärr så har vi skjutit lite på lanseringen av våra första Naturkartan-baserade naturguider. Under tiden så har vi fortsatt med att förbättra tjänsten såväl tekniskt som innehållsmässigt.
Nya samarbeten: Orienteringsförbundet och Friluftsfrämjandet
Under våren började vi samarbeta med Orienteringsförbundet och Friluftsfrämjandet kring en tjänst som skall tillgängliggöra orienteringskartor från lokala orienteringsklubbar och aktiviteter från lokala Friluftsfrämjaravdelningar. Ett mycket spännande projekt som syftar till att aktivera fler människor ute i naturen. DN kör just nu en artikelserie på ämnet “Vi och vår natur” som aktualiserar ett pågående skeende där nya generationer blir allt mer naturovana. Vi återkommer inom kort med ett specifikt blogginlägg om detta projekt.
Naturkartan som Android-app - för Linköpings kommun
Linköpings kommun har valt att haka på Naturkartan-plattformen vilket är mycket glädjande. De har beviljats stöd från Länsstyrelsen i Östergötlands län och har haft en specifik önskan om att Naturkartan-tjänsten även skall finnas tillgänglig via Android-telefoner. Så nu håller vi på och utvecklar en Android-app för Naturkartan.
Detta projekt innebär alltså att Naturkartan till våren finns på de två dominerande mobiltelefonsystemen iOS/(iPhone) och Android som komplement till sajten Naturkartan.se. Även detta projekt återkommer vi till i kommande blogginlägg.
Lansering till våren 2013
Vi räknar med att bygga klart Android-appen under hösten och avser börja beta-testa Naturkartan under vintern så att vi kan lansera inspirerande och informativa naturguider för datorn och mobilen under början av 2013 för Norrköpings kommun, Linköpings kommun, Tyresta nationalpark samt för Orienteringsförbundet och Friluftsfrämjandet.
Arbete pågår med Norrköpings Naturkarta med vackra bilder och informativa texter.
Kvillingeförkastningen i Norrköping presenteras med ett bildspel, kortfattade beskrivningar och en karta där viktiga målpunkter är utpekade.
Du kanske också är intresserad av dessa
Visa merFördubblat anslag till friluftsorganisationer otillräckligt - 49 miljoner saknas
I år ansökte 29 friluftsorganisationer (medlemmar i Svenskt Friluftsliv) om ett statsanslag på total…
Är analog navigering verkligen säkrare än digital?
Många djupt aktade organisationer som arbetar för och värnar om fjällsäkerhet menar att den traditio…
50 nya miljoner till organisering av vandringsleder - även digitala
Om du representerar en offentlig regional eller nationell aktör som har (eller vill ta) rollen som r…