Naturkartan bakom Östgötaledens nya webbplats

Naturkartan fick nyligen i uppdrag av Region Östergötland att ta fram Östgötaledens nya webbplats. Nu är den lanserad!
Att nu ingå i en av Sveriges största friluftsguide öppnar upp nya möjligheter för oss att kommunicera, vägleda och inspirera besökare till leden
Den nya webbplatsen är byggd för samverkan och administreras med samma publiceringsverktyg som flera av Östergötlands kommuner redan använder för Naturkartans webb och app, och övriga kanaler kopplade till Naturkartan. Det betyder bland annat att alla ändringar på leden kommer att avspegla sig både på Östgötaledens webbplats och kommunernas egna kanaler.
Systemet kommer även att hämta geografisk masterdata från Regionens GIS, och har även stöd för integrationer med andra system som hanterar besöksnäringsdata, m m.
Webbplatsen har all den funktionalitet som en guide har på Naturkartan, och mycket mer därtill. Med andra ord innehåller även den nya webbplatsen utförliga karttjänster med listor, filter, och olika funktioner för att skriva ut, mäta avstånd, höjdkurvor, m m. Både översiktskartor och kartor för enskilda platser, etapper, m m. Men även artiklar, nyheter, evenemang, turförslag, m m.

- Vi ser fram emot samarbetet med Naturkartan, som är vår nya upphandlade leverantör av digital kartlösning och webbplats för Östgötaleden. Att nu ingå i en av Sveriges största friluftsguide öppnar upp nya möjligheter för oss att kommunicera, vägleda och inspirera besökare till leden, säger Marie Landh, strateg på Enheten för näringslivsutveckling på Regionledningskontoret, Region Östergötland
Sveriges kanske mest prominenta vandringsled?
Östgötaleden anses av många som Sveriges mest prominenta vandringsleder. Inte bara för dess mångfald av naturupplevelser, utan även för det rika kulturutbudet som erbjuds längs med i princip hela leden oavsett vilken eller vilka etapp/er du väljer.

Samverkan nyckeln till framgång
Region Östergötland är huvudman för leden och driver utvecklingen tillsammans med kommunerna som ansvarar för sina sträckor. Arbetet styrs genom en överenskommelse mellan region och kommuner. Region Östergötland ansvarar för samordning så att leden har en likartad standard och kvalitet genom alla berörda kommuner. Region Östergötland har även ansvar för information, marknadsföring och drift av Östgötaledens webbplats med därtill hörande karttjänster.
Kommunerna är ledansvariga och svarar för skötsel och underhåll av Östgötaleden, så som röjning, märkning, vägvisning och annan information, renhållning vid lägerplatser och utmed leden, tömning och städning av tillhörande toaletter och reparationer av ledanknuten infrastruktur.
Med Naturkartan som verktyg stärker vi möjligheterna för samverkan mellan kommuner och Region Östergötland kring Östgötaleden
Du kanske också är intresserad av dessa
Visa mer
Länsstyrelsen i Skåne har tecknat avtal med Naturkartan
Strax innan årsskiftet gick Länsstyrelsen i Skåne in i ett samarbete med Outdoormap för att göra inf…

Aktivt friluftsliv bot mot stillasittandets miljardnota
Bättre folkhälsa och minskade samhällskostnader – det är målet när regeringen vill få fler svenskar …

Må bättre med Naturkartan offline
Ny studie pekar på att om man mår mycket bättre i naturen om man använder sin mobil med eftertanke …