30% av STF’s 2,5 miljoner sessioner ägde rum på vandringssidorna
För drygt ett år sen fick Naturkartan i uppdrag av STF att ta fram digitala vandringsguider tillika interaktiva karttjänster till alla, av STF prioriterade och utvalda vandringsleder, däribland alla “Signaturleder”. Tjänsten inbegrep till slut ca 50 leder och blev ganska snabbt en av Sveriges ledande vandringsguider efter att ha lanserats under våren 2020.
“i 40% av de sessionerna, användes Naturkartans karttjänst”
Hela 30% av STF’s 1,4 miljoner användares ca 2,5 miljoner sessioner, under perioden april - september, ägde rum på föreningens ledsidor. Alltså, inte färre än 760 000 sessioner förekom på en eller annan ledsida och i 40% av de sessionerna, användes Naturkartans karttjänst.
“Vi ser ett enormt ökat intresse för vandring”, säger Maria Roos Jernberg, VD / generalsekreterare för Svenska Turistföreningen, i en intervju till Sveriges Radio, i våras.
Inte nog med det, ledsidorna visade sig ha högre "avg. time on page" än någon av STF’s undersidor.
“ledsidorna visade sig ha högre “avg. time on page” än någon av STF’s undersidor.”
Ja, intresset för vandring har slagit alla rekord generellt sett, och det förvånar oss inte att STF’s användare har dröjt sig kvar lite extra på vandringssidorna för att studera kartan närmare. Naturkartans medlemsundersökning i början året visade bland annat att 55% respondenterna var mest intresserade av just vandring. Och går man tillbaka till Naturvårdsverket nationella undersökning av svenskarnas friluftsvanor (Friluftsliv 2018) så menar var femte svensk att de inte har kunnat vandra på vandringsleder i låglandsterräng i den utsträckning som de önskar, då 33% av svenskarna (respondenterna) anser att de saknar information om utbud och möjligheter.
I 135 år har STF skapat förutsättningar för människor att upptäcka Sverige. Föreningens hängivna satsningar på anläggningar och olika typer av aktiviteter i hela Sverige har hittills ledsagat hundratusentals människor ut i landets mångskiftande natur och kultur.
Mot bakgrund av detta, vill vi gärna ge en eloge till Svenska turistföreningen, för deras föredömliga arbete med att inspirera och vägleda svenska folket ut på de vandringar de längtar efter, eller kanske t o m drömmer om.
Du kanske också är intresserad av dessa
Visa merFördubblat anslag till friluftsorganisationer otillräckligt - 49 miljoner saknas
I år ansökte 29 friluftsorganisationer (medlemmar i Svenskt Friluftsliv) om ett statsanslag på total…
Är analog navigering verkligen säkrare än digital?
Många djupt aktade organisationer som arbetar för och värnar om fjällsäkerhet menar att den traditio…
50 nya miljoner till organisering av vandringsleder - även digitala
Om du representerar en offentlig regional eller nationell aktör som har (eller vill ta) rollen som r…